"Без меня меня женили": Скандал на ЧС-2018. Салах у шоці від маніпуляції Кадирова (фото)

Напередодні ЧС-2018 футболіст Мохаммед Салах, гравець англійського "Ліверпуля", приїхав в Грозний у складі збірної по футболу Єгипту. На наступний день в інтернеті з'явилося фото Салаха в компанії Кадирова і голови чеченського парламенту Магомеда Даудова.

Рамзан Кадиров і Мохаммед Салах. Фото:Inforesist24 червня американський телеканал CNN повідомив, що відомий єгипетський футболіст - півзахисник Мохаммед Салах - розглядає можливість відходу зі збірної. Це підтверджують два джерела видання Associated Press, які близькі до футболіста. За їх словами, Салах залишився незадоволений урочистою вечерею, на якому Рамзан Кадиров присвоїв йому звання почесного громадянина Чечні, інформують Патріоти України.

Мохаммед Салах: що сталося?

Напередодні ЧС-2018 футболіст Мохаммед Салах, гравець англійського "Ліверпуля", приїхав в Грозний у складі збірної по футболу Єгипту. Саме в столиці Чечні розташовувалася тренувальна база єгиптян.

На наступний день в інтернеті з'явилося фото Салаха в компанії двох найвпливовіших людей в Чечні, занесених в американський список санкцій - президента республіки Рамзана Кадирова і його «правої руки», голови чеченського парламенту Магомеда Даудова.

Скандальні фотографії були зроблені під час тренування єгипетської команди на стадіоні «Ахмат-Арена» в Грозному.

Через кілька днів з'ясувалося, що Салах взагалі не збирався відвідувати тренування команди в той день - через травму ноги він займався за індивідуальним розкладом. Газета The New York Times повідомила, що Кадиров, прибувши на стадіон, був засмучений тим, що на тренуванні відсутній Мохаммед Салах. Тому політик поїхав, але через короткий час повернувся вже разом з єгипетським футболістом. Чеченський лідер особисто відправився в готель, де живе єгипетська команда. Салах в цей момент спав у себе в номері, на прохання Кадирова його розбудили і на машині президента республіки доставили на стадіон.

Обурлива PR- «засідка»

Після того, як єгипетська команда програла в матчі зі збірною Уругваю, Кадиров вручив Салаху величезний торт у формі золої бутси. У день матчу лідеру збірної виповнювалося 26 років.

22 червня Кадиров і зовсім влаштував урочисту вечерю в честь футбольної команди Єгипту. На ньому глава Чечні присвоїв футболістові збірної Єгипту і «Ліверпуля» Мохамеду Салаху звання почесного громадянина республіки.

Реакція Мохаммеда Салаха

Згідно з інформацією CNN Салах відчув себе вразливим через події в Чечні. Спортсмен не хоче бути залучений в історії, не пов'язані з футболом, або бути використаним в чиїхось політичних цілях.

Таку інформацію також повідомили джерела, близькі до футболіста. За їх словами, лідер збірної Єгипту злився на російського політика через банкет, який той влаштував на честь присудження головній арабській футбольній зірці почесного громадянства.

Це не перший конфлікт Салаха за час чемпіонату світу з футболу. Напередодні ЧС-2018 єгипетська федерація без дозволу спортсмена помістила його фотографію на літак, на якому повинна була пересуватися команда. Пізніше виявилося, що у Мохаммеда Салах підписаний спонсорський контракт з Vodafone, а на літаку була реклама іншої компанії. Цей випадок розлютив футболіста, оскільки йому довелося з'ясовувати стосунки зі своїм спонсором. У підсумку, в конфлікт втрутився уряд Єгипту, і фото з літака прибрали.

Реакція Заходу

Історія викликала бурхливу реакцію серед західних журналістів і інших користувачів соцмереж. Член керівництва Human Rights Watch Ендрю Стролайн заявив:

"Футбольна зірка Мохаммед Салах з главою Чечні Рамзаном Кадировим, відомим тортурами і несправедливими розправами. Чемпіонат світу ще не почався, але вже став інструментом для відбілювання наймерзотніших злочинців".

Журналіст Карім Зідан написав у себе твіттері: "Дозволивши збірній Єгипту зупинитися в Грозному, ФІФА надала Кадирову важіль для впливу на Чемпіонат світу, легітимізувала його правління, і дала йому можливість використовувати футбол як засіб досягнення своїх політичних цілей на Близькому Сході і в Північній Африці".

"Людина, яка очолює боротьбу проти дискримінації в європейському футболі, сказав мені, що фото Мо Салаха з чеченським диктатором Рамзаном Кадировим "є прикладом небезпеки того, щоб приїжджати в ті місця, де права людини знаходяться під загрозою ... Це велика помилка ФІФА", - заявив редактор спортивного відділу BBC Ден Роан.

"Обурлива перша PR- "засідка »на чемпіонаті - на Салаха накинувся жорстокий чеченський лідер Рамзан Кадиров. Таких «танців» за участю футболу і брудної політики буде ще чимало", - написав у своєму твіттері журналіст Channel 4 News Алекс Томпсон.

Що кажуть в російських ЗМІ?

У коментарі для російського видання RT, керівник інформаційного відділу збірної Єгипту Усама Ісмаїл прямо спростував інформацію про відхід Салаха із єгипетської збірної.

"Нічого подібного. Салах знаходиться на тренувальній базі і тренується разом зі своїми колегами. Він був присутній на всіх матчах ... Я не знаю, звідки у CNN ця інформація".

Міністр з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Чечні Джамбулат Умаров назвав повідомлення CNN нісенітницею і наклепом.

«Це неправда, це нісенітниця. Я сам бачив, в якому настрої був наш улюблений гравець. Він не міг зробити таких заяв. Те, що зараз намагаються говорити про Мохаммеда Салаха, порушує його права. Я вважаю, що CNN грубо порушив права знаменитого футболіста. CNN обмовив і поставив в незручне становище Мохаммеда Салаха, який сповнений надій, що в складі збірної Єгипту він зіграє з клубом "Ахмат"", - розповів Умаров в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва".

Як підкреслив прес-секретар глави Чечні Альва Карімов, «повідомлення окремих ЗМІ» про те, що керівництво республіки використовувало перебування команди Єгипту в політичних цілях, не відповідає дійсності. «Керівництво федерації футболу Єгипту і сам Мохаммед Салах висловили подяку і народу ЧР, і главі ЧР Рамзану Кадирову за прекрасні умови для тренувань, підготовки до матчів чемпіонату і відпочинку команди", - заявив він "Інтерфаксу".

Джерело: InfoResist

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...