Без порушення мінських угод: У Міноборони заперечили просування ЗСУ у "сірій зоні" на Луганщині

Речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що бійці ЗСУ не проводять наступальних дій і не перетинають лінію розмежування.

Андрій Лисенко. Фото:ukraineunderattack.orgПредставник Міністерства оборони України з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко спростовує інформацію про заняття українськими військовими нових позицій в районі Бахмутської траси. Про це він заявив на брифінгу в Києві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Він заявив, що українські військові не проводять наступальних дій і не перетинають лінію розмежування, яка була визначена Мінськими домовленостями.

"Під час бойових дій, активності ворога, беручи до уваги постійне перенесення вогню ворога з одного місця на інше, де зосереджені українські військові, в тому числі спостережні пункти, командири бригад час від часу приймають рішення про перенесення спостережних пунктів і опорних пунктів для того, щоб можна було убезпечити життя військовослужбовців і поліпшити свої бойові позиції, щоб не наражати особовий склад на небезпеку", - сказав Лисенко.

Як повідомлялося раніше, бійці 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади повідомили зранку 2 червня, що покращили своє тактичне становище, просунувшись вперед на відстань близько 1,5 км, ближче до Бахмутської траси на Луганщині, де було облаштовано нові позиції.

За деякий час цей допис зник зі сторінки 93 ОМБр у соцмережі.

Таку ж інформацію оприлюднив волонтер Семен Кабакаєв. Він повідомив, що у районі Бахмутської траси на Луганщині сили АТО просунулися вперед у "сірій зоні".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...