"Блокпости проти своїх": Росіяни вигадали, як боротися із дезертирством терористів на Донбасі

Аби уникнути відправки на передову та участі у бойових діях, понад 30 військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК написали рапорти на звільнення зі служби. Однак замість звільнення їх узяли під арешт.

Російські бойовики на Донбасі. Фото: Главком.

Бойовики на Донбасі з початку загострення бойових дій дедалі частіше дезертирують зі "служби". Відтак, російські військові встановили блокпости, щоб не допускати втеч бойовиків. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"З відновленням активних бойових дій у розташуванні російських окупаційних військ спостерігається зниження морально-психологічного стану особового складу та збільшення випадків самовільного залишення підрозділів військовослужбовцями 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у т.ч. зі зброєю", – повідомили в розвідці.

Зазначається, що 3 лютого 8 бойовиків 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) самовільно залишили передові позиції зі зброєю. "За розпорядженням начальника штабу 1 АК у тилових районах встановлено блокпости з метою виявлення військовослужбовців, які самовільно залишили бойові позиції.

Для здійснення "загороджувальних" функцій на блокпостах з правом застосування зброї залучені: на Донецькому напрямку – військовослужбовці окремого комендантського полку (Донецьк) 1 АК та підрозділи "внутрішніх військ", які у т.ч. укомплектовані військовослужбовцями Федеральної служби військ національної гвардії РФ; на Маріупольському напрямку – спеціальні підрозділи охорони 1 АК та представники військової комендатури", – йдеться у повідомленні.

У розвідці додали, що аби уникнути відправки на передову та участі у бойових діях, понад 30 військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК написали рапорти на звільнення зі служби. Командування полку взяло під арешт цих бойовиків.

"Водночас проблема неукомплектованості особовим складом у підрозділах полку, яка виникла у ході ведення активних бойових дій у районі Авдіївки, вирішується прикомандируванням військовослужбовців з інших з’єднань і частин 1 АК та створенням зведених підрозділів", – підсумували у розвідці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...