Болтону буде над чим працювати. Таємна пропозиція Трампа про зустріч показала, що він просто не може відректися від Путіна - The Washington Post

Привітання Трампа Путіну, незважаючи на попередження його радників "не вітати", постають у зловісному світлі. Трамп, здається, твердо має намір зберегти прихильність Путіна і спробувати його умилостивити при особистому спілкуванні.

Путін і Трамп. Ілюстрація:inosmi.ru"Це буде саме те, проти чого повинен протестувати Джон Болтон: перебуваючи під загрозою кібератаки Росії на наші вибори, після замаху на вбивство колишнього російського шпигуна і його дочки в Британії і в той час, як російські війська підтримують Іран в Сирії і Росія як і раніше утримує частину території України, слабовільний президент США запрошує російського президента Володимира Путіна на зустріч. Це обурливо! Це демонструє страх і нерішучість! Болтону буде над чим працювати." Про це йдеться у статті видання The Washingtom Post, передають Патріоти України, продовжуючи:

Звіт The Washington Post:

Під час телефонної розмови в минулому місяці президент Трамп запропонував президенту Росії Путіну провести зустріч в Білому домі, про це в понеділок повідомив представник Кремля.

Як повідомляють російські інформагентства, помічник президента Росії Юрій Ушаков розповів, що з часу телефонної розмови, що відбулася 20 березня, підготовка до зустрічі не починалася.

Коментарів з Білого дому не надходило.

"Якщо все буде в порядку, сподіваюся, що американці не відмовляться від своєї пропозиції і приступлять до обговорення можливості проведення зустрічі, - сказав Ушаков, про це повідомило державне інформаційне агентство "РИА Новости". - Під час розмови наших президентів по телефону, саме Трамп запропонував провести першу зустріч в Білому домі у Вашигтоні".

Минулого місяця через два дні після переобрання російського президента на четвертий термін, Трамп подзвонив Путіну і привітав його. Після телефонної розмови, Трамп оголосив, що він і Путін зустрінуться "в недалекому майбутньому".

Серйозних причин для занепокоєння - ціла гора.

По-перше, чому росіяни знають про це, а Конгрес і американський народ - ні? Якщо американські офіційні особи, як і всі інші, дізнаються про це тільки зараз, дисфункція адміністрації Трампа гірше, ніж ми припускали.

По-друге, меседж пропозиції Трампа - і зневага, з яким Росія поставилася до цієї пропозиції, - підтверджує імідж американського президента, плазуна перед іноземним лідером. (З тих пір відносини між Москвою і Вашингтоном ще більше охололи в зв'язку з отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у Великобританії. Маючи на увазі якість поточної обстановки, Ушаков в понеділок сказав: "Безумовно, зараз можливість проведення зустрічі обговорювати важко", - повідомляє російське інформаційне агентство "Інтерфакс"). Колишній американський дипломат і урядовець Ерік Едельман сказав: "Звичайно, це може звести нанівець суворий сигнал, посланий екстрадицією 60 російських шпигунів, і всі попередження США щодо жахливих атак на Східну Гуту за підтримки Росії".

Нарешті, привітання Трампа Путіну, спрямовані, незважаючи на попередження його радників "не вітати", постають у ще більш зловісному світлі. Трамп, здається, твердо має намір зберегти прихильність Путіна і спробувати його умилостивити при особистому спілкуванні (можливо, без присутності помічників, як це було на саміті G20 в минулому році).

"Це повинно покласти край абсурдній версії про те, що Трамп займає жорстку позицію щодо Росії, - каже Макс Бергманн, глава Московського проекту Center for American Progress. - Ясно, що сам Трамп утримує адміністрацію від прийняття суворих заходів. Вони не застосовують закон про санкції і не витратили ні цента на протидію російській дезінформації. Висилка дипломатів навряд чи буде для Кремля відчутним покаранням".

Джон Болтон в грудні 2016 року різко розкритикував санкції адміністрації Обами: "Я не думаю, що вони взагалі мали хоч якийсь ефект. Росіяни вісім років принижували адміністрацію Обами. На це було боляче дивитися. Що повинен продемонструвати цей останній сплеск активності, важко сказати. Я думаю, що насправді це спроба поставити пастку Трампу. Я вважаю, що ця задумка провалиться. це просто розпорядження. Якщо президент Трамп вирішить його скасувати, він з достатньою легкістю зможе це зробити".

Що ж, принаймні, Обама не запропонував Путіну зустрітися, дізнавшись про російські атаки на нашу електоральну систему.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...