Ботулізм в столиці: Кількість постраждалих від в'яленої риби знову зросла

Киянина госпіталізували в реанімаційне відділення Олександрівської клінічної лікарні.
Ботулізм - це дуже серйозно. Фото: 112 Україна.

У столиці зареєстровано ще один випадок захворювання на ботулізм у результаті вживання в їжу в'яленої риби промислового виробництва. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпотребслужби в Києві, передають Патріоти України.

Встановлено, що хворий на ботулізм 20 травня купував в'яленого карася (виробник - ФОП Меркулов А.В.) в гіпермаркеті "Ашан" на проспекті Генерала Ватутіна, 2.

"28 травня чоловік вживав у їжу в'ялену рибу. 30 травня відчув погіршення стану здоров'я, а на наступний день звернувся за медичною допомогою", - розповіли в Держпотребслужбі.

Лікарі встановили хворому попередній діагноз - ботулізм. Киянина госпіталізували в реанімаційне відділення Олександрівської клінічної лікарні. Фахівці Госпотребслужби проводять епідеміологічне розслідування цього випадку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...