Британія відправила військові кораблі, щоб слідкувати за російською флотилією на шляху до Сирії

Британський міністр оборони заявив, що у його відомстві "відстежуватимуть кожен крок" на шляху проходження кораблів РФ заради забезпечення безпеки Великобританії.

Назустріч російській авіаносній групи вийшли британські кораблі. Фото:Twitter

Британія направила кілька військових кораблів назустріч російському авіаносцю та іншим кораблям, що рухаються у бік її кордонів. Група кораблів ВМФ РФ направляється до Сирії із Сєвєроморська, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

Міністр оборони Британії Майкл Фаллон заявив, що "відстежуватимуть кожен крок" на шляху проходження кораблів. "Ми будемо стежити, оскільки наш обов'язок – забезпечувати безпеку Великобританії", - додав він.

Це відбувається на тлі підвищеної напруженості у відносинах між Росією і НАТО. Альянс звинувачує Росію в провокаційних військових маневрах, особливо в Балтійському регіоні. Російські військові літаки посилили патрулювання поблизу повітряного простору країн НАТО.

Раніше високопоставлений дипломат НАТО заявив, що російські військові кораблі біля берегів Норвегії свідчать про наміри посилити штурм сирійського міста Алеппо протягом наступних двох тижнів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...