Бурштинові війни тривають: Місцевий житель розповів подробиці вчорашньої перестрілки під Сарнами

Трагедія розігралася вчора близько 14-ї години у центрі села Люхча Сарненського району на подвір'ї місцевого скупника бурштину.

Бурштин - це не тільки яскрава краса, але й людська кров. Фото: Волинські Новини.

Місцевий житель розповів подробиці вчорашньої перестрілки між копачами бурштину в Рівненській області. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Апостроф".

В результаті перестрілки один чоловік був поранений, один убитий. Трагедія розігралася вчора близько 14-ї години у центрі села Люхча Сарненського району на подвір'ї місцевого скупника бурштину. А незабаром п'ятьох підозрюваних у цьому злочині біля Рівного на автозаправці затримала поліція.

Житель Люхчі Валентин (ім'я змінено з міркувань безпеки) розповів, що до скупника бурштину, який живе майже в центрі села, приїхали якісь немісцеві на розбірки. Закрилися з ним у гаражі. Почувши з гаража звук пострілу, з будинку вибіг батько скупника бурштину. Але при спробі увійти в гараж був розстріляний на місці з автомата Калашникова. Після того, як злочинці зникли на авто, також тут знайшли пораненого скупника бурштину.

Валентин каже: "в селі знали, що поранений займався нелегальним видобутком бурштину. У Люхчі, в якій близько 4 тисяч жителів, зовсім немає роботи. Тому майже все село видобуває бурштин. За 5 км від села є село Обирки. Біля нього — нелегальні бурштинові копанки. Після того, як поліція трохи в минулому році призупинила тут роботу старателів, їх не було помічено. А перед Новим роком знову тут почали видобувати бурштин. Крім цього, місцеві жителі також їздять копати бурштин біля селища Клесів Сарненського району, Олевський район на Житомирщині".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...