"Бурштинову мафію" перемогли!": Нацгвардія відзвітувала про виконання завдання на Житомирщині (фото)

Залучення Нацгвардії до охорони бурштинових родовищ є одним з ефективних засобів протидії розоренню наших поліських земель.
Бійці Нацгвардії на Житомирщині. Фото: соцмережі.

Масовий нелегальний видобуток бурштину на Житомирщині повністю припинений, правоохоронці продовжують виявляти лише поодиноких "копачів". Про результати проведеної оперативної роботи 9 квітня відзвітували на офіційній сторінці Нацгвардії України в Facebook, передають Патріоти України.

Так, повідомляється, що з 30 березня по 8 квітня силовики затримали 30 осіб, які наживалися на незаконному видобутку бурштину в Олевському районі Житомирської області. Зараз нацгвардійці виконали своє завдання і повернулися до місць постійної дислокації.

"В ході відпрацювання проводились заходи з припинення незаконного видобутку бурштину в лісових масивах поблизу с. Обище, с. Лопатичі, с. Устинівка, с. Рудня Хачинська Олевського району, де останнім часом значно погіршилась криміногенна ситуація пов’язана зі скоєнням злочинів передбачених ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони надр). «Завданням спільних рейдових груп було максимально обмежити доступ «копачів» до своїх нелегальних копалень, де в даний момент тривають роботи по відновленню та рекультивації земель, що постраждали від варварського видобутку», - розповів командир зведеного загону Нацгвардії майор Вадим Іщук.

Нацгвардійці, прибувши до Олевського району, виставили блокпости практично на всіх лісових дорогах, що ведуть до покладів бурштину. Лише за першу ніч спільних рейдів до місцевого відділку поліції доставлено 15 осіб, яких застали під час спроб видобутку «сонячного каменю».
За весь період спільного відпрацювання за підозрою у скоєнні злочину (передбаченого ст. 240, 185, 289 ККУ) гвардійці затримали 30 осіб, ще 9 затримано за адміністративні правопорушення. У підозрюваних вилучено транспортні засоби (мотоцикл «Вайпер»), 4 мотопомпи , електродрель, кабелі та 1,15 кг незаконно добутого бурштину.

Керівництво Олевського відділення поліції високо оцінило роботу гвардійців. Як звітує керівництво місцевої поліції, нині масовий видобуток повністю припинено, правоохоронці продовжують виявляють лише поодиноких «копачів», - йдеться у повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...