Час "рвати когті": Зеки почали масово тікати з "гібридної" армії Путіна на Донбасі, - розвідка

Протягом двох днів, 11 та 12 серпня, дезертирували восьмеро військовослужбовців.

Російські бойовики на Донбасі. Фото: ukr.media.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про масові випадки самовільного залишення місця служби зі зброєю та чужими документами серед окупантів у Донбасі. Новину передають Патріоти України.

За повідомленням розвідки, у частинах та з’єднаннях 1 АК ЗС РФ зростає кількість випадків дезертирства переважно серед військовослужбовців, які мали кримінальне минуле та були достроково звільнені з місць позбавлення волі за спеціальною програмою мобілізації. Відзначається, що рішення втекти зі служби підігрівається, як правило, значними втратами в боях, жорсткою системою примушення до участі у бойових діях, а також регулярними поборами з боку командування, у т.ч. вилученням награбованого майна.

ГУР повідомило, що протягом двох днів, 11 та 12 серпня, дезертирували восьмеро військовослужбовців. Зокрема, 11 серпня самовільно залишили передові позиції зі зброєю двоє військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ. При цьому вони завчасно заволоділи особистими речами та документами поранених співслужбовців у т.ч. паспортом громадянина Росії: "СКОБЕЛЕВА Анатолия Николаевича, 28.01.1980г.р., паспорт выдан УВД Калининского района г. Челябинск".

12 серпня передові позиції 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ покинули шестеро військовослужбовців, з них троє – зі зброєю. "Озброєні дезертири здійснили пограбування фінансової частини, а також відділу кадрів полку та викрали у т.ч. паспорта громадян Росії, які використовувались в якості документів прикриття кадровими офіцерами ЗС РФ", - додали у розвідці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...