Час вичерпано: Святослав Вакарчук звернувся до президента та нардепів стосовно ключової реформи

Музикант закликав не зволікати зі створенням антикорупційного суду, бо вже пройшло 3 роки з часу Революції Гідності, а жоден серйозний корупціонер не був засуджений до реального терміну ув'язнення.

Святослав Вакарчук. Фото:Українська правда

Українці не будуть чекати ще два роки, поки в країні буде створено антикорупційний суд. Про це у своєму блозі написав музикант, громадський діяч Святослав Вакарчук, передають Патріоти України.

"Президент сказав, що в нас немає 1.5-2 роки на створення антикорупційного суду. І що мало в яких країнах такі суди існують. І не скрізь вони ефективні. Тому, найближчим часом буде створено Антикорупційну Палату. Але питання: яким чином?

У нас дійсно немає часу чекати.І нам дійсно не важливо як називатиметься, і яким за формою буде державний орган, що садитиме корупціонерів за грати. Важливо, щоб він був. І щоб він був НЕЗАЛЕЖНИМ від Виконавчої та законодавчої гілок влади і за формою і за змістом. І щоб він НЕ МАВ ЖОДНОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ІСНУЮЧИХ СЬОГОДНІ СУДІВ. Бо останнім сьогодні не вірить ніхто. Ні суспільство, ні політики, ні світова спільнота. І такий ефективний антикорупційний, потрібен не сьогодні. Він потрібен ВЧОРА!

Пане Президенте! Панове Народні Депутати! Це ваш обов'язок і це на вашій відповідальності знайти констиутицційне, та водночас ефективне рішення якомога швидше. Бо вже пройшло 3 роки з часу Революції Гідності, а жоден "серйозний" корупціонер не засуджений до реального терміну ув'язнення.

Як сказав колись Ден Сяопін , не важливо якого кольору кішка. Важливо, щоб вона ловила мишей. Поки ми роками перефарбовуємо нашу " кішку"з червоного, у синьо-жовтий колір, "миші" давно проїли діри в самій основі нашої держави.

Тому, ви праві у вас немає двох років. Народ просто більше не буде так довго чекати.

І почне запитувати де результат? І запитувати голосно! І дай Бог, щоб в той момент ще можна було розчути відповідь!" - наголосив Вакарчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...