Через банкрутство туроператора у Туреччині з готелів почали виселяти російських туристів

Відпочинок зіпсували клієнтам Ted Travel.

Ілюстрація:tury-v-turciyu.vilingstore.net

У місті Анталія в Туреччині виселяють з готелів російських туристів, які приїхали за путівками збанкрутілого туроператора Ted Travel. Про це повідомило в Facebook посольство Росії в Анкарі, передають Патріоти України.

За інформацією російського диппредставництва, виселення почалися сьогодні вдень. У зв'язку з цим на телефони екстреного зв'язку посольства в Анкарі та генконсульства в Анталії надійшли десятки скарг.

Ростуризм, асоціація "Турпомощь" та інші мають відношення до справи організації і відомства шукають вихід із ситуації. "Обговорюється в тому числі і варіант евакуації росіян, які опинилися в скрутному становищі. Проте інформації про прийняте на цей рахунок рішення поки немає", - йдеться в повідомленні посольства.

За даними Асоціації туроператорів Росії, клієнтів Ted Travel почали видворяти з готелів в Анталії ще в четвер, 24 серпня. У АТОР також розповіли, що 675 з 755 клієнтів Ted Travel, які опинилися в Туреччині, вивезе в період з 26 по 31 серпня авіакомпанія "Якутія".

Тих мандрівників, хто залишився, доставлять на батьківщину в період з 2 по 12 вересня. Поки невідомо, лайнерами яких авіакомпаній їх відправлять до Росії.

Оскільки відпочиваючим доводиться чекати своїх рейсів, "Ростуризм" порадив їм самостійно оплатити проживання в готелях на цей період. Потім ці гроші можна буде отримати в страхових компаніях, з якими працював Ted Travel.

Йдеться про "Інвестстрах" і "Якір". Ted Travel був застрахований там на 50 мільйонів рублів. В Ростуризмі і "Турпомощи" вважають, що грошей на виплату компенсацій клієнтам компанії вистачить, бо ще мільйон рублів є у фонді персональної відповідальності Ted Travel. У цих організаціях припускають, що в результаті проблем у туроператора постраждало понад дві тисячі осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...