Через чотири роки від початку російської агресії: Третина українців ще "не визначились", хто розпочав війну на Донбасі, - соцопитування

15% громадян покладають вину за конфлікт на сході країни на Україну.

Війна на Донбасі. Фото:Еспресо.TV

Половина українців звинувачує Росію і сепаратистів у початку війни на Донбасі, третина коливається, а 15% покладають вину на Україну. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ГО "Детектор медіа" за фінансування Міністерства закордонних справ Данії ("Даніда") і NED (США), передають Патріоти України.

"52% дотримуються думки, що війну розпочали Росія і сепаратисти (хоча це одночасно показує, що 15% покладають вину на Україну, а третина має невизначену думку; враховуючи, що з початку війни пройшло чотири роки, це є негативним фактом)", - йдеться в звіті.

Так, на півдні і сході України лише третина вважає, що війну почала Росія і сепаратисти (український уряд і олігархів звинувачують 17-18%, решта "не визначились"). А 28% жителів західних областей або назвали Україну, або "не мають певної думки".

КМІС провів всеукраїнське опитування 5-21 лютого. Всього провели 2043 інтерв'ю з респондентами, які проживають в 110 населених пунктах України. Їх опитували в будинках респондентів з використанням планшетів.

Вибірка стратифікована, чотирьохступінчата. До вибірки не включали окуповані території Донбасу та Криму. Статистична похибка - до 3,3%.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...