Через відсутність фінансування в лавах бойовиків зростає дезертирство, - українська розвідка

Російська влада вже не може повністю виплачувати грошове забезпечення учасникам бойових дій на Донбасі.

Російські окупанти в Україні. Фото: 0629.com.ua.

У лавах бойовиків на тимчасово окупованому Донбасі побільшало фактів відмови від продовження контрактів та дезертирства через невиплати грошового забезпечення з боку РФ. Про це 14 лютого повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

"Через небажання проходити службу на передових позиціях, втік російський військовослужбовець 9 окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК, громадянин Росії М.Кобелєв, 1992 року народження", - повідомили у ГУР. Окрім того підтверджено інформацію про відсутність можливостей російської влади повністю виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які беруть участь в бойових діях на Сході України.

"Російські військовослужбовці 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК висловили відкриту непокору у зв’язку з невиплатою грошового забезпечення. Для уникнення бунту, командування частини видало по 2 тисячі російських рублів на харчування та цигарки", - зазначили у розвідці.

За даними ГУР, з огляду на фінансову скруту, командири підрозділів 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК організували бізнес на бойових чергуваннях. "За хабар вони переводять до тилових підрозділів особовий склад, який не бажає проходити службу на передових позиціях. Це викликає обурення у тих військовослужбовців, які змушені нести додаткове навантаження на передовій", - зазначили в ГУР МОУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...