Чому росіяни пішли у наступ на Світлодарській дузі, - Центр імені Розумкова

Частота подібних сутичок залежить від того, наскільки інтенсивно на окуповані території з'являються російські "гуманітарні" конвої.

Війна на Донбасі. Фото: "Фейсбук"

Бойовики йдуть на нові атаки у зоні АТО, щоб підвищити градус нестабільності в Україні. Про це пише директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський у статті на НВ, повідомляють Патріоти України. За його словами, такі сутички як на Світлодарській дузі і прилеглих населених пунктах, відбувалися, і будуть відбуватися.

Це робиться для того, щоб підтримати напругу, підвищити рівень недовіри до політичного керівництва країни, вимотати України, підвищити градус нестабільності, провести розвідку боєм оборони українських сил, спробувати їх розтягнути і т. д. Тобто, причин, які могла переслідувати російська сторона, може бути дуже багато, – відзначає експерт.

Сунгуровський наголошує – те, що українські бійці демонструють готовність відбивати такі атаки, говорить багато про що. "П'ятеро українських військовослужбовців загинули, шестеро отримали поранення. Звичайно, для України будь-які втрати неприйнятні, але в той же час, на кону стоїть державність нашої країни. І частота подібних сутичок залежить від того, наскільки інтенсивно на окуповані території з'являються російські "гуманітарні" конвої.

Можна тільки уявити, що надсилається під виглядом цієї допомоги. До моменту її надходження спостерігається зниження інтенсивності боїв, після – наростання", – пише автор.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...