Чи надовго ще затримається в Україні? Спійманого на хабарі директора департаменту Нацбанку випустили під заставу

Відносно трьох спільників, які виступали в ролі посередників, судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем постійного проживання.

Сергій Шацький. Фото: finclub.net.

Директор департаменту Нацбанку Сергій Шацький, якого раніше звинуватили в отриманні хабара, 6 лютого був звільнений з-під варти під заставу в 800 тисяч гривень згідно постанови Печерського районного суду Києва. Про це повідомили в прес-службі Національного банку, передають Патріоти України.

«Зараз він відсторонений від виконання службових обов'язків, Національний банк проведе службове розслідування», - йдеться в повідомленні. У Нацбанку зазначили, що в даний час його службові обов'язки виконуватиме заступник директора цього департаменту.

Як повідомлялося, раніше Генпрокуратура заявила, що 2 лютого під час отримання останньої частини неправомірної вигоди в сумі 25 тисяч доларів США затримано директора одного з департаментів НБУ та трьох його спільників, які виступали в ролі посередників.

Затриманому представнику Нацбанку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам по ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, а його спільникам посередництво в її отриманні).

У суботу Печерським судом Києва Шацькому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 800 тисяч гривень. Відносно трьох спільників, які виступали в ролі посередників, судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем постійного проживання.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...