Чи останній у списку ВВП? Убитий журналіст, який розкрив кримінальне минуле Путіна

Микола Андрущенко помер сьогодні вранці, не приходячи до тями.

Микола Андрущенко помер, бо забагато розповідав. Фото: Открытая Россия.

Журналіст і співзасновник газети «Новий Петербург» Микола Андрущенко помер в лікарні, куди його доставили після побиття. Про це кореспонденту «Росбалта» повідомило джерело, знайоме з ситуацією. Новину передають Патріоти України.

«Він помер сьогодні, не виходячи з коми після нападу», - сказав співрозмовник агентства. Інформацію "Відкритій Росії" підтвердила директор видавничого дому «Новий Петербург» Алевтина Агєєва. Вона сказала, що Микола Андрущенко «помер сьогодні вранці, не приходячи до тями. Він нещодавно почав самостійно дихати, але надії було мало, так як стан все одно залишалося важким». Дата і час похорону Миколи Андрущенка поки не визначені.

В середині березня 2017 року невідомі напали на Андрущенко, коли він йшов на ділову зустріч. Лікарі діагностували в потерпілого черепно-мозкову травму, йому зробили операцію. Більше місяця він перебував у медичній комі в Маріїнській лікарні. Журналіст не приходив до тями.

У «Новому Петербурзі» виходили матеріали на гострі теми. Останнім часом редакція висвітлювала протестні акції, показну боротьбу влади з корупцією. У тижневику друкувалися спогади журналіста Дмитра Запольського про зв'язки «бандитського Петербурга» з владою міста в 1990-і роки.

Сам Микола Андрущенко багато писав про свавілля в поліції, корупцію і лукавство влади. У своїх матеріалах він розповідав про видатних петербуржців: про колишнього заступника голови ФСКН, генерала Миколу Аулова, про Володимира Кумарина, якого, за його словами, бачив в приймальні у Путіна в мерії Петербурга в 1990-і, про колишнього директора кооперативу «Озеро», який перейшов в «Техснабескпорт» Володимира Смирнова і про інших.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...