Чи правильно все зрозумів президент? Порошенко відізвався на акцію протесту проти легітимізації окупантів на Донбасі

Голова держави вирішив підкреслити, що для України не існує військового шляху повернення Донбасу.

Петро Порошенко. Фото: www.peoples.ru.

Президент України Петро Порошенко назвав марш Цивільного корпусу полку Нацгвардії "Азов" зривом мирних процесів повернення Донбасу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Адміністрації президента.

"Не можу не сказати кілька слів щодо сьогоднішнього маршу в Києві. Першими з'явилися ці картинки на російському телебаченні - шини, петарди, повідомлення про поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки поширюються і навмисно підіграють твердженням про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі", - сказав Порошенко.

Голова держави підкреслив, що для України не існує військового шляху по поверненню Донбасу. "Зірвати мирні процеси, прикриваючись чим-небудь, - абсолютно безвідповідально по відношенню до держави і це призведе лише до того, що частина Донецької та Луганської області, внаслідок цих процесів, залишаться під окупацією", - додав він.

Порошенко зазначив, що ключова для України позиція - забезпечення світової солідарності. За його словами, мають бути виведені окупаційні війська, Україна має повернути контроль над державним кордоном, користуючись політичними принципами врегулювання.

"Це дає можливість забезпечити ефективне використання спеціальної моніторингової місії і спеціальної збройної поліцейської місії ОБСЄ, яка допоможе мирним шляхом забезпечити перехідний період", - сказав президент.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...