Чи вимолить кат Донбасу свої гріхи? Незважаючи на санкції ЄС, путінський радник здійснив паломництво до Греції

Владислав Сурков, близький соратник Путіна, подорожував на святу гору Афон, місце паломництва для православних християн, приблизно у той же час, що й президент Росії.

Владислав Сурков. Фото: ria.ru.

Старший помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков здійснив паломництво в одне з найсвятіших місць Греції у травні, незважаючи на перебування під санкціями ЄС, які були введені після російської анексії Криму. Про це пише Time, передають Патріоти України.

Три джерела незалежно один від одного підтвердили, що Владислав Сурков, близький соратник Путіна, подорожував на святу гору Афон, місце паломництва для православних християн, приблизно у той же час, що й президент Росії. Путін побував там 28 травня разом зі свитою російських священиків, державних службовців тощо. У Кремлі відхрестилися від візиту Суркова, і запевнили, що інформація не відповідає дійсності. Суркову був заборонений в'їзд як до США, так і до ЄС з 2014 року.

Як член ЄС Греція юридично зобов'язана допомогти забезпечити дотримання цих санкцій. Присутність Суркова на Афоні - це не просто порушення санкцій. Олександр Дугін, один з улюблених ідеологів Кремля, який був серед найближчого оточення Путіна на Афоні в травні і підтвердив, що Сурков теж там був, заявив, що той факт, що навіть такі світські циніки, як Сурков, приєдналися до делегації, показує, що православний світогляд вже поширився глибше крізь шари політичної еліти.

Прокремлівський експерт розповів, що Сурков недвозначно сформулював таку позицію: "Захарченко і Плотницький отримали свій мандат "глав республік" на прямих всенародних виборах. Термін їхніх повноважень закінчується лише в 2018 році. До закінчення цього строку вони точно працюватимуть. Ба більше, згідно з даними соціологічних опитувань, чинні "глави" "ДНР" і "ЛНР" очевидно можуть поставити питання про переобрання на другий термін".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...