"Чим твоя робота краще?": Працівниці секс-індустрії пікетували МВС (фото)

Секс-співробітниці і правозахисники вимагають скасувати відповідальність за добровільну роботу в секс-бізнесі повнолітніх людей.

Мітингувальниці вимагали зробити їхню роботу легальною. Фото: Ліга.нет.

Напередодні Міжнародного дня захисту секс-працівників від насильства і жорстокості біля МВС у Києві відбулася акція проти переслідування та залякування за роботу в сфері інтимних послуг. Про це повідомляє Ліга.нет, передають Патріоти України.

Секс-співробітниці і правозахисники вимагають скасувати відповідальність за добровільну роботу в секс-бізнесі повнолітніх людей, а також припинити необґрунтоване насильство і дискримінацію як з боку клієнтів, так і з боку правоохоронних органів.

На їхню думку, адміністративна відповідальність за проституцію (ст. 181.1 Кодексу про адміністративні правопорушення) нічим не обґрунтована, оскільки секс-робота не представляє собою суспільної небезпеки. В той же час ця норма заганяє секс-робітниць в підпілля, де вони зазнають насильства, дискримінації та стигматизації як з боку клієнтів, так і з боку правоохоронців.

Вони додали, що злочини проти секс-працівників залишаються без належного розслідування, що дозволяє їх кривдникам продовжувати здійснювати насилля безкарно.

Як зазначають організатори акції, відмова від покарання (декриміналізація) не означає легалізації секс-бізнесу, і мова йде лише про людей, які добровільно виконують подібну роботу. У свою чергу речник МВС Артем Шевченко заявив "Українській правді", що відомство виконує лише ті норми, які прописані в законодавстві щодо працівниць секс-індустрії, а також тих, хто таку діяльність організує.

За його словами, пікетувальники прийшли не за адресою. "Якщо вони бажають, щоб МВС стало ініціатором змін у цій сфері, навряд чи це можливо, оскільки ця тема не є найнагальнішою для законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності", – сказав він.

Зокрема, за словами Шевченка, серед таких нагальних тем є скасування "закону Савченко", новий закон про кримінальні проступки та інші. "Нехай апелюють до депутатів, які зайнялися б цією темою і ініціювали відповідні законодавчі зміни", – додав речник МВС.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...