Cитуація поблизу Авдіївки знову загострюється, - Лисенко

Впродовж останніх кількох днів сили АТО ліквідували більше 10 бойовиків у цьому районі.

Авдіївка - це Україна. Фото: hromadskeradio.org.

Після одноденної перерви знову загострилася ситуація східніше Авдіївки, де бойовики неодноразово застосовував важке озброєння (82-мм та 120-мм міномети). Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Втім, наміри бойовиків захопити Авдіївку не мають жодного успіху, – за оперативною інформацією, влучним вогнем у відповідь впродовж останніх кількох днів сили АТО ліквідували більше 10 бойовиків у цьому районі", - зазначив він.

На Луганському напрямку, за словами Лисенка, терористи порушили режим тиші у Попаснянському районі. Противник відкрив вогонь з кулемета та БМП. Друга "гаряча точка" – Зайцеве, де противник окрім мінометів також застосовує ствольну артилерію (122-мм гармати). Неспокійно також на Світлодарській дузі.

"Натомість у Донецькому аеропорту – відносне затишшя. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 36 обстрілів з боку НЗФ", повідомив Лисенко. На Маріупольському напрямку, додав він, бойовики найчастіше порушували тишу поблизу Мар’їнки. "Також у Красногорівці, Гнутовому та Широкиному пройшли мінометні обстріли НЗФ. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів", - зазначив речник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...