"Дамбас" пхається в Європу: У Франції зареєстрували "представництво ДНР" у статусі громадського об'єднання

​Відзначається, що поплічникам Кремля не збираються надавати дипломатичний статус.​ До речі, окупанти вже намагалися відкривати "представництва" в Чехії, Греції та Італії.

Ілюстрація:ГордонУ французькому Марселі зареєстрували представництво контрольованих Росією бойовиків "ДНР" як громадське об'єднання, але не збираються надавати соратникам Кремля дипломатичний статус. Про це повідомляє Посольство Франції в Україні з посиланням брифінг в Міністерстві Європи і закордонних справ Франції, який відбувся 21 вересня, передають Патріоти України.

Зокрема, заступника спікера французького зовнішньополітичного відомства попросили прокоментувати про заплановане на 25 вересня відкриття "представництва" самопроголошеної "ДНР" в Марселі.

"Утворення, на яке ви посилаєтесь (так званий "Представницький центр у Франції "Донецької Народної Республіки") зареєстровано в статусі громадського об'єднання, за законом 1901 року, що не вимагає попереднього дозволу. Французька влада офіційно не визнає це об'єднання, яке не має дипломатичного статусу і не може набувати пов'язаних з ним привілеїв та імунітетів", - заявили в МЗС Франції.

"Наша позиція незмінна: Франція вірна територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і повного відновлення її державного суверенітету; Франція не визнає сепаратистських утворень в окремих районах Донецької і Луганської областей, з якими ми не маємо відносин", - наголосили у відомстві.

Також сказано, що зважаючи на те, що мета зазначеного "громадського об'єднання" є незаконною, Міністерство Європи і закордонних справ направило відповідну інформацію прокурору Франції.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...