"Давайте не піаритись на вбивстві": Поліція розповіла про розслідування смерті випускниці на Тернопільщині

Головний поліцейський Тернопільської області Олександр Богомол заявив, що одностайно стверджувати, ніби допит неповнолітнього підозрюваного відбувався з грубим порушенням прав, не варто.

Ірина Мукоїда. Фото: соцмережі.

У поліції не стверджували, що ніж, який знайшли біля тіла 17-річної Ірини Мукоїди із села Вишнівець Тернопільської області, є знаряддям вбивства. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, коментуючи деталі злочину від експерта-криміналіста проекту "Слідство ведуть екстрасенси" Наталії Костилєвої, написав Головний поліцейський Тернопільської області Олександр Богомол. Новину передають Патріоти України.

За його словами, ніж, що знайшли біля тіла Ірини, дослідили генетики. І лише судові експерти можуть точно сказати, чи є цей предмет знаряддям злочину. "І стверджувати, що це не саме той ніж, тому що так сказав підозрюваний, можна, але не варто. Можна і помилитись. Поліція ж не підтвердила, що цим ножем вбили. Ми сказали, що на ножі, який вилучили біля тіла, є ДНК жертви і підозрюваного", – написав він.

Також він розкритикував слова експерта-криміналіста, що стосуються ймовірного місця злочину. "Знову-таки висновки комплексних медичних, цитолігічних, трасологічних, імунолігічних, грунтознавчих, генетичних, дактилоскопічних, можливо, вже і фоноскопічних експертиз зможуть це підтвердити чи спростувати. Стверджувати, що всі мешканці Вишнівця робили експеримент і зразу ж бачили тіло на узбіччі дороги можна, коли знаєш про те, що можеш побачити. Але навіщо писати, що "девочка появилась на обочине" о 7 годині, якщо тіло виявили близько 6.40, а на записах віодеореєстратора, який ми надали київським друзям, бачимо тіло о 5.51?" – поцікавився Богомол.

Окрім цього, поліцейський пояснив, що так одностайно стверджувати, ніби допит неповнолітнього підозрюваного відбувався з грубим порушенням прав, не варто. Розібратися в цьому допоможуть компетентні органи.

"Всі слідчі дії зафіксовані на відео, на якому зрозуміло, яким був стан Васі, його батька, та всі інші обставини. Компетентні правозахисники розберуться, чи були порушення зі сторони поліції при цьому, коли ознайомляться із матеріалами", – написав поліцейський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...