"Держрелігія - православ'я": У Вікіпедії з'явилася сторінка "Малоросії" (скріншот)

Офіційними мовами квазідержави оголошені російська і "малоросійська" мови.
Окупований Донецьк оголосили "столицею Малоросії". Фото: ТАСС.

У російській Вікіпедії з'явилася сторінка "Малоросії" через кілька годин після того, як ватажок донецьких терористів Олександр Захарченко оголосив про створення однойменної фейкової держави. Так, на сайті стверджується, що "Малоросія" це "невизнана держава, проголошена на території "ДНР" 18 липня 2017 року". Новину передають Патріоти України.

Зазначимо, що офіційними мовами квазідержави оголошені російська і "малоросійська" мови. Як столиця зазначений Донецьк, а Луганськ вказано просто як одне з великих міст "Малоросії". "Держрелігія - православ'я", - йдеться у тексті.

Автори опублікували карту України з анексованим Кримом з підписом: "Заявлена територія Малоросії без Криму". "Поточна версія сторінки поки не перевірялася досвідченими учасниками і може значно відрізнятися від версії, перевіреної 18 липня 2017; перевірки вимагає 1 правка", - йдеться у тексті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...