Держитесь и хорошего вам настроения: Кремль скорочує витрати на пропаганду

У 2015 році в Росії було здійснено секвестр бюджету, в зв'язку з чим субсидії державним ЗМІ були урізані більш ніж на 10%.

Ілюстрація:espreso.tv

Російська влада планує скоротити субсидії державним ЗМІ, в тому числі очолюваному відомим кремлівським пропагандистом Дмитром Кисельовим інформаційному агентству "Россия сегодня" (колишнє "РИА Новости"). Про це пишуть Ведомости з посиланням на дані російського Мінфіну, зазначають Патріоти України.

Зокрема, Росдруку рекомендовано скоротити субсидії двом найбільшим державним інформаційним агентствам - ФГУП "МИА "Россия сегодня" і ФГУП "ИТАР-ТАСС". На скільки буде скорочений бюджет цих структур, поки невідомо. У 2016 році "Россия сегодня" отримало від держави 6 , 75 млрд рублів, "ИТАР-ТАСС" - 1,81 млрд рублів.

Крім того, планується скоротити бюджети найбільших телеканалів. Російський Мінфін пропонує виділити субсидії ВДТРК, RT (колишня Russia Today), ФГУП "ТТЦ Останкіно" і "Громадському телебаченню Росії" "тільки в тому обсязі, який не перевищить витрати на соціально значимий програмний продукт". Конкретні цифри також поки не вказуються. З друкованих ЗМІ втратить частину субсидій "Російська газета".

У 2015 році в Росії було здійснено секвестр бюджету, в зв'язку з чим субсидії державним ЗМІ були урізані більш ніж на 10%. У зв'язку з цим "ИТАР-ТАСС" оголосив про скорочення 25% співробітників і значне зменшення зарплати тим, які залишилися.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...