Для безпосереднього діалогу: Екс-міністр МЗС часів Януковича пояснив, чому в ПАРЄ намагалися повернути делегацію РФ

Леонід Кожара вважає, що логіка президента ПАРЄ така, що краще розмовляти з Росією, ніж не розмовляти. Також Росія - великий платник до бюджету Ради Європи, на додачу до цього там існує потужне проросійське лобі.

Леонід Кожара. Фото:obozrevatel.com

ПАРЄ хотіла б повернути російську делегацію, щоб вести з ними безпосередній діалог. Про це заявив екс-глава МЗС України в уряді Азарова Леонід Кожара, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Мені здається, що логіка президента ПАРЄ така, що краще розмовляти з Росією, ніж не розмовляти. Тому ПАРЄ хотіла б повернути російську делегацію, щоб вести з ними безпосередній діалог.

По-друге, Росія - великий платник до бюджету Ради Європи. Я так розумію, Рада Європи також стикається з проблемою фінансування. Ці два аргументи, я думаю, є мотивами, які сповідує президент ПАРЄ. Також існує потужне проросійське лобі в Раді Європи, яке піднімає тиск", - заявив Кожара.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 10 жовтня, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт, відкриваючи осінню сесію ПАРЄ, заявив, що асамблея повинна зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Росії. "Я переконаний, що ситуація, коли одна з країн-членів, Росія не бере участь у Асамблеї, не йде нікому на користь. Ні нашій асамблеї, ні Росії, ні іншим 46 країнам-членам. Після того, як я був обраний президентом ПАРЄ, я зробив кроки для відновлення діалогу з російським парламентом", - заявив президент ПАРЄ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...