Подарунок від діда Свирида: на Пасху в зону АТО відправлять реанімобіль

Реанімобіль був придбаний у Нідерландах відомим в Facebook блогером Свиридом Опанасовичем, який написав книгу "Історія України від діда Свирида".

Реанімобіль від діда Свирида. Фото:vse.rv.ua

За гроші, виручені від продажу першого тому "Історії України від діда Свирида", в зону АТО було придбано реанімобіль підвищеної прохідності; щоб вручити цей подарунок, а також великодні набори бійцям, з Києва в зону АТО 29 квітня відправиться волонтерська група. Про це пише Обозреватель, інформують Патріоти України.

Реанімобіль був придбаний відомим в мережі Facebook блогером Свиридом Опанасовичем. Саме він написав книгу "Історія України від діда Свирида", яка вже за перші місяці після виходу в світ стала одним з найяскравіших українських бестселерів.

Дідова "Історія" - книга народна, адже була написана на вимогу багатьох тисяч читачів блогу Свирида Опанасовича. Фірмовий стиль автора - суворе дотримання історичної правди, яка подається в легкій і дотепній формі розповіді сільського дідуся. Історичні події сповнені гумору і тонкої іронії.

Реалізувавши перші 8 тисяч примірників книги, автор провів консультації з одним з бойових підрозділів ЗСУ. Тоді було вирішено придбати реанімобіль підвищеної прохідності для бійців в зону АТО. Реанімобіль купили в Нідерландах. За допомогою волонтерського батальйону Рівненщини "ДАР" його підготували для відправки на передову. На борту реанімобіля виведений напис: "Армії від небайдужих громадян".

З огляду на те, що поїздка в зону АТО збігається з Великоднем, Свирид Опанасович запропонував київським майстринями спекти для бійців домашні паски. На цей заклик відгукнулися чимало бажаючих, тому реанімобіль в п'ятницю, 29 квітня, буде чекати подарунки для бійців з 15:00 до 20:00 на Майдані Незалежності.

Волонтерська група Свирида Опанасовича принципово не бере грошову допомогу, всі кошти на їх діяльність надходять виключно від реалізації "Історії України".

Після повернення із зони АТО автор хоче дописати другий том "Історії України", який охоплює період від Ярослава Мудрого і до періоду Богдана Хмельницького. Вихід другого тому планується вже влітку 2016 року, а в цілому, за задумом автора, книга буде складатися з п'яти томів і охоплювати весь період української історії від найдавніших часів до сучасності.

Стежити за виходом чергових томів "Історії України від діда Свирида", а також придбати книги можна на інтернет-сторінці блогера.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...