Для "гібридів" це - "чорна смерть": Снайпери "чорної піхоти" розповіли про особливості роботи в зоні АТО

Найважче в роботі снайпера – коли погода впливає на те, «що ти не можеш зробити пострілу, якого ти чекав дуже довго».

Українські снайпери. Фото: Вголос.

Українські снайпери з підрозділу морських піхотинців розповіли про особливості своєї роботи в зоні АТО на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA, передають Патріоти України.

«Робота снайпера не полягає в тому, що, буквально, вийшов, вистрілив, і все. Одного пострілу можна чекати півтори доби», – розповів снайпер з морської піхоти з позивним «Татарин».

За його словами, до кожного бойового виходу снайпери ретельно готуються: доводиться збиратися повністю. Бійці беруть з собою спальники, амуніцію, зброю, додаткові прилади спостереження, продуктовий пайок.

«Ми сьогодні виконували роботу, віддалялися від позицій звичайних піхотинців на безпечну відстань, знайшли затишне містечко, де можемо перечекати. Вийшли на позиції, відбили всі умови погодні. Далі я виходжу на позицію. Мій другий номер є моїми руками і очима, він дає мені повністю всі дані», – зауважив стрілок.

Помічник снайпера з позивним «Ріко» розповів, що в роботі доводиться враховувати навіть такий параметр, як температура пороху в патроні. «У разі висунення на позицію я повинен убезпечити прохід перед снайпером, щоб дійти нормально, таємно, без втрат, і піти потім», – додав він.

«Ріко» зазначив, що командування називає бійцям мету і вказує точку на карті. «Снайпер високоточний, коли він працює у відриві від свого основного підрозділу. Він живе в режимі «вільного полювання» і виконує завдання, які не ставляться безпосередньо йому. Якості, якими повинен володіти снайпер, найголовніше – це витривалість. Друге – ти повинен володіти навичками сапера, коли ти виходиш на позицію. Не завжди ця позиція є «чистою». Третє – ти повинен розбиратися добре в зброю. Снайпінг – це не просто ти вийшов і вистрілив. Це дуже велика математика», – розповів «Татарин».

За його словами, найважче в роботі снайпера – коли погода впливає на те, «що ти не можеш зробити пострілу, якого ти чекав дуже довго».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...