Для круїзів із Сочі в окупований Крим використовуватимуть майже півстолітнє судно

Судно Roy Star, випущене у 1971 році і яке купило для круїзів по Чорному морю з заходом в окупований Крим Федеральне агентство морського і річкового транспорту РФ, змінило три назви і з 2014 року не використовувалося.

Судно Roy Star було випущено ще у 1971 році. Фото:Korabli.eu

Міністерство транспорту Росії сьогодні повідомило про те, що за новим маршрутом Сочі-Крим цього літа курсуватиме судно RoyStar, яке було спеціально придбано для цього круїзного маршруту. Про це повідомили в Мінтранспорту РФ, передають Патріоти України з посиланням на replyua.net.

У повідомленні йдеться про те, що судно було випущено в далекому 1971 році, і воно буде зупинятися в портах Сочі, Севастополя, Ялти і Новоросійська. Не виключено, що круїзний маршрут буде розширено, і судно також буде заходити в порт Стамбула.

Однак, щоб продовжити маршрут, потрібно вирішити відразу кілька організаційних питань. У Мінтранспорту відзначили, що в 2005 році судно було повністю реконструйовано і приведено в "належний вигляд" відповідно до сучасних вимог.

Старе судно оснащене двома ресторанами, басейном, баром, дискотекою, кінотеатром, спа-зоною, магазином і концертним майданчиком. У всіх каютах був зроблений ремонт і замінені санвузли. Кількість кают для відпочивальників - 360. RoyStar розрахований на 940 пасажирів і на 250 членів екіпажу. Судно піде в круїз відразу після відкриття туристичного сезону.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...