До Лондона швидко доскаче? Насірова випустили з СІЗО без електронного браслета - журналіст (відео)

Правоохоронці також не змогли вилучити британський паспорт у високопосадовця.

Роман Насіров. Фото:Главком

Відсторонений від виконання своїх обов'язків глава Державної фіскальної служби Роман Насіров ходить на свободі після внесення застави в 100 мільйонів гривень без електронного браслета. Про це в ефірі телеканалу NewsOne повідомила журналіст Світлана Крюкова в програмі "Суб'єктивні підсумки", передають Патріоти України.

У п'ятницю, 17 березня, Насіров з'явився на допит в Генеральну прокуратуру України. За словами Крюкової, сам він після допиту хвалився перед журналістами, що правоохоронці не одягали на нього електронний браслет, а вручили так званий персональний GPS-трекер. Цей пристрій не передбачено ніякою відомчою інструкцією і з його допомогою неможливо здійснювати цілодобовий контроль за відстороненим від посади головним фіскалом.

Відзначимо, що GPS-трекери використовуються для супутникового контролю в основному за автомобілями. Проте, іноді їх застосовують з тими ж цілями для спостереження за людьми і іншими об'єктами.

В ході програми Крюкова також розповіла і деякі подробиці перебування Насірова в Лук'янівському СІЗО. Так, у нього була своя камера, де він міг користуватися інтернетом, мобільним зв'язком, дивитися телевізор, мав в своєму розпорядженні хороше ліжко. Такі умови проживання в ізоляторі оцінюються від 5 тисяч доларів на місяць.

Крім цього Насіров сплатив "смотрящим" в Лук'янівському СІЗО досить великий "грев" - фінансову допомогу злочинцям з волі. З чуток, сума цієї допомоги склала близько 50 тисяч доларів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...