До питання з ким воюємо зараз: "Местных сепаратистов уничтожили еще в 2014-м", - снайпер ЗСУ

Командири на першій лінії — в основному російські найманці. Друга лінія — це кадрові російські військові разом із найманцями.

Російські найманці на Донбасі. Фото: uapress.info.

Український солдат-контрактник, який в цілому провів на фронті майже два роки, і в цьогоріч, перебуваючи в складі снайперської групи, під егідою Центру спеціальних операцій, виконував завдання в промзоні Авдіївки, заявляє, що на Донбасі вже не залишилося ідейних сепаратистів, а воюють там в основному найманці або російські військовослужбовці. Про це він заявив в інтерв'ю DT.UA, передають Патріоти України.

"Я упевнений, що останніх ідейних сепаратистів знищили ще в 2014-му. Зараз на першій лінії залишилися самі найманці, яких мотивують виключно грішми. Судячи з документів, які ми знаходили, на передовій воюють в основному наші громадяни і росіяни, які отримують військовий квиток "ДНР" і "ЛНР". Вони офіційно отримують там зброю у військкоматах, номер автомата вписують у військовий квиток, ніхто просто так там нічого не роздає.

Ми дуже від них відстаємо, зокрема, у будівництві укріпрайонів. Їх забезпечують серйозними матеріалами, вони можуть за ніч звести такий укріпрайон, який ми зможемо тільки танками розбити. У приціл я бачив, що укріпрайони будують цивільні, скоріш за все, їх з Донецька виганяють на ці роботи", - зазначив він.

Як заявляє снайпер, командири на першій лінії — теж в основному найманці. Друга лінія — це кадрові російські військові разом із найманцями. А основні стратегічні об'єкти "тримають" виключно регулярні підрозділи російської армії. "За моїм даними, зарплата в бойовиків становить від 500 до 4 тисяч доларів на місяць, залежно від кваліфікації. Кадровим військовим оформляють відрядні й соціальний пакет. Поки це все спонсорується, вони бігатимуть, стрілятимуть і зароблятимуть. Але їхня проблема в тому, що як тільки цю "армію" перестануть фінансувати, вона за добу розбіжиться.

Крім того, всі військові, з якими я спілкувався, вважають, що Донбас для росіян — це чудовий плацдарм для вишколу професійної армії РФ. Наприклад, кілька місяців тому вони загнали під Донецьк "на навчання" російських курсантів. Ці курсанти два-три дні працювали по наших позиціях з артилерії, а поціляли по мирних будинках — мабуть тому, що помилялися в розрахунках", - зазначив український солдат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...