Докази для Гааги:У Bellingcat склали карту обстрілів України з території РФ влітку 2014

За даними дослідницького центру, артобстріли ЗС РФ України з території Росії почалися в липні 2014 року.

Ілюстрація:РБК-Украина

Тисячі артилерійських снарядів були випущені російськими військовими по програмних цілях в Україні влітку 2014 року. Про це йдеться в доповіді дослідницького центру Bellingcat, інформують Патріоти України.

Bellingcat вивчив прикордонну смугу на території України шириною в 22 км в Донецькій і Луганській областях. "За нашими спостереженнями, переважна більшість обстрілів території далі від кордону були проведені зсередини України, а не через кордон. Однак ми включили в наш аналіз випадки, які є винятками з цього правила. На території Росії ми вивчили всю територію Ростовської області через кордон від місцевості, вивченої в Україні", - йдеться в доповіді.

Дослідники центру шукали місця обстрілу і вогневі позиції вручну, в основному за допомогою Google Earth.

Відзначається, що за цей період артилерійські підрозділи збройних сил РФ принаймні 149 раз відкривали вогонь по українській території. Крім того, дослідникам вдалося встановити ще 130 ймовірних артилерійських позицій.

Вони виявили 408 артилерійських цільових ділянок на території України, траєкторія обстрілів яких свідчить, що вогонь вівся з території Росії.

За даними Bellingcat, артобстріли збройними силами Російської Федерації України з території Росії почалися в липні 2014 року, їх кількість збільшилася в серпні і вересні того ж року.

"Через частоту, територіальний розподіл і масштаб артилерійських атак, вивчених в доповіді, можна розглядати їх лише як нещасні випадки або як дії неконтрольованих підрозділів. Ці атаки можуть розглядатися тільки як акти війни Російської Федерації проти України", - йдеться в доповіді.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...