Донецький учений, якого терористи "ДНР" мучать в підвалах, повинен бути звільнений - Геращенко

​Українська сторона тристоронньої контактної групи вимагає звільнення донецького релігієзнавця Ігоря Козловського з полону бойовиків.

Ігор Козловський. Фото:novynarnia.com

Член ПАРЄ, уповноважений президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко розповіла про вимогу прискорити процес звільнення донецького вченого Ігоря Козловського. Про це вона написала у своєму Facebook, інформують Патріоти України.

За її словами, на сьогоднішній день в української сторони немає жодних конкретних новин для сімей заручників.

"Ключова тема гуманітарноі підгрупи, де я працюю з В. Медведчуком , як завжди, - звільнення заручників. На жаль, сьогодні абсолютно деструктивна дискусія з боку бойовиків. Знову штучно занижують кількість заручників на своіх територіях.

Ми ж по крихтах збираємо інформацію про місцеутримання бранців , до яких не допускають ані місію Червоного Хреста, ані родичів, а на наші запити часто не дають відповіді. Сьогодні дійшли до відвертоі маячні - вже заперечують факти про утримання кількох бранців, хоч ще вчора кричали про "кримінальні справи" проти них по своім "лднрівським кодексам"... Наприклад, представники ОРЛО " загубили" в списках важкохворого В. Ж . та інших бранців, та не підтверджують іх місцезнаходження. Така ж ситуація по ще кільком заручникам, за яких ми боремося" - розповідає вона.

"Ми вимагаємо надати повні списки людей, що іх утримують бойовики. Також передала вимогу від украінських освітян і науковців звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще у січні і безпідставно заарештували." - продовжує Геращенко.

"На жаль, сьогодні немає конкретних новин для родин заручників, але ми наполягаємо на першочерговому звільненні хворих, тих, кого давно утримують і стоімо на цій позиціі. Наполягаємо, що процес звільнення має тривати , не блокуватися. Особливе питання - Надія Савченко. Ми ще раз повторили украінську позицію- ніколи Украіна не визнає вироку цього судилища. І Надія має бути звільнена в рамках мінських угод" - підсумувала нардеп.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...