Допомога "шахтарям і трактористам": Волонтери виявили на Донбасі броньований тягач мотострілецької бригади ЗС РФ (фото, відео)

Вперше тягач МТ-ЛБ ВМК помітили волонтери, коли подивилися відеозапис з площі біля міської ради Перевальська Луганської області.

Багатоцільовий транспортер мотострілецької бригади ЗС Росії. Фото:https://informnapalm.org/

На Донбасі ідентифікований новий МТ-ЛБ ВМ\К (багатоцільовий транспортер (тягач) легкий броньований), який закріплений за 34-ою Окремою мотострілецькою бригадою ЗС РФ. Про це повідомляється на сайті волонтерської спільноти InformNapalm, передають Патріоти України.

Наголошується, що вперше тягач МТ-ЛБ ВМК помітили волонтери, коли подивилися відеозапис з площі біля міської ради Перевальська Луганської області. "Модифікації МТ-ЛБ випускають із середини 90-х на російському підприємстві "Muromteplovoz" і саме ці модифікації в Україну ніколи не експортувалися, але випадково опинилися на озброєнні "шахтарів" Луганщини.

Наразі перша модифікація з великокаліберними кулеметом НСВТ під назвою МТ-ЛБ ВМ вже не випускається, дві інші — активно виробляються для так званих спеціалізованих "гірських підрозділів збройних сил РФ, - йдеться в повідомленні InformNapalm.

Але у тягача, як наголосили волонтери, є одна специфічна відмінність. Вона полягає в нестандартному розташуванні триплексу (перископа): замість бічної правої стійки він перенесений на дах машини. Крім того, на корпус машини нанесена нестандартна триколірна камуфляжна забарвлення.

Зазначається, що ідентифікувати точну модифікацію МТ-ЛБ не вдалося, проте волонтери назвали його МТ-ЛБ ВМК. Крім того, аналогічний специфічний МТ-ЛБ, що перебуває на озброєнні 34-ої ОМСБр, був знищений підрозділами українських збройних сил у районі контрольно-пропускного пункту Маринівка Донецької області у серпні 2014-го року.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...