Довгожителі йдуть: Кількість найстаріших жителів Землі зменшилася

Важко уявити, що відчуває людина, яка пережила різні епохи, друзів і рідних - свідок історії життя декількох поколінь.

116-річна довгожителька Сюзанна Мушатт Джонс. Фото: spoki.tvnet.lvЯк пишуть Патріоти України з посиланням на матеріали сайту Нескучные новости, з організації Gerontology Research Group, яка спеціалізується на людях старше 110 років, надійшло повідомлення, що в ніч на четвер, 12 травня, в будинку для літніх людей в районі Бруклін, померла найстаріша мешканка Землі 116-річна Сюзанна Мушатт Джонс де прожила близько 30 років. Останні 10 днів вона хворіла.

Джонс була визнана найстарішою мешканкою планети 17 червня 2015 року, коли у віці 116 років померла інша американка - Джераліен Теллі. За даними Gerontology Research Group, тепер найстаршою жителькою Землі неофіційно вважається 116-річна Емма Морано з італійської комуни Вербания.

Сюзанна Мушатт Джонс народилася в багатодітній родині в Алабамі. Крім неї, батьки виховували ще 11 дітей. До переїзду в Нью-Йорк вона працювала на бавовняній плантації свого батька. У Нью-Йорку жінка працювала нянею і поступово перевезла в місто всю свою сім'ю. У 1928 році Джонс вийшла заміж за Генрі Джонса, однак незабаром вони розлучилися. У Сюзанни не було дітей, про неї піклувалися племінники і племінниці. У 2014-му її племінниця Лавіла Мушатт Уотсон опублікувала біографічну книгу "Сюзанна - наша неймовірна 114-річна тітка".

За даними Книги рекордів Гіннесса, найстарішою довгожителькою в світі була француженка Жанна Кальман, яка померла в 1997 році у віці 122 років. А угорець, нобелівський лауреат Імре Кертес, який пережив два концтабори - Освенцим і Бухенвальд, прожив 86 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...