"Друг купил мне симку здесь, в Грузии, и из Москвы мне уже позвонили. Чтоб не думал, что я далеко уехал", - Сотник

Журналіст сподівається повернутися на батьківщину, хоча, коли це вдасться зробити, не знає.

Олександр Сотник. Фото: www.ukrinform.ru.

Напередодні опозиційний російський журналіст Олександр Сотник після численних погроз з боку, імовірно, ФСБ, змушений був залишити Росію. Кореспондент тимчасово осів в Грузії, хоча його дружина і оператори "Сотник ТБ" залишилися в Москві, передають Патріоти України.

За словами Сотника, погрози на його адресу сипалися давно: цькували його персонально, погрожували через дружину, телефонували і писали в соцмережах. Однак днями йому зателефонував невідомий чоловік і сказав, що Сотника готові терпіти до жовтня, після чого ухвалять рішення перевести в "овочевий відділ".

“Да, они умеют формулировать. К большому сожалению, я вынужден на какое-то время покинуть Россию. Находиться в "овощном отделе" – не думаю, что будет какая-то польза обществу. Польза стране и так далее”, - каже журналіст, уточнюючи, що не тікав і не буде просити притулку за кордоном.

Він сподівається повернутися на батьківщину, хоча, коли це вдасться зробити, не знає. Після переїзду російські спецслужби не припинили цькування - в Грузії йому також телефонують з російських номерів. “Я надеюсь, что я в безопасности, но должен сказать, что работают эти ребята здорово. Мой друг купил мне симку здесь в Грузии, и вот буквально 30 минут только он и я знаем этот номер, и вот мне уже позвонили несколько раз в течение нескольких минут. Я снимал трубку, там дышали и клали трубку. В общем, все как в Москве. Чтобы никто не думал, что я далеко уехал. Ребята работают. Номер телефона +955 740 10 549. 20:33, 20:36, 20:39 – звонили. Привет, товарищ майор, еще раз!”– говорить Сотник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...