"Друг російських бізнесменів? Це велике перебільшення" - Журналіст охарактеризував нового Держсекретаря США

Євген Кисельов прогнозує, що Рекс Тіллерсон, швидше за все, буде діяти і поводитися в інтересах американської дипломатії.

Рекс ТІллерсон. Фото:112.ua

Кандидата на пост Держсекретаря США Рекса Тіллерсона не можна вважати "другом російських бізнесменів"; на посаді глави компанії Exxon Mobil він продемонстрував, що завжди керувався суто прагматичними мотивами. Таку думку Обозревателю висловив журналіст Євген Кисельов, передають Патріоти України.

"Я думаю, що розмови про те, що Рекс Тіллерсон є другом російських бізнесменів - це велике перебільшення. До тих пір, поки він був главою компанії Exxon Mobil, він, перш за все, був другом компанії Exxon Mobil. І якщо в інтересах компанії Exxon Mobil було підтримувати дружні відносини з російськими бізнесменами або чиновниками, то Рекс Тіллерсон робив саме це", - підкреслив журналіст.

Він також додав, що "Рекс Тіллерсон ніколи не йшов на поводу ні у російських чиновників, ні у своїх російських знайомих бізнесменів. Будь-яка людина, який стикалася з Рексом Тіллерсоном або з компанією Exxon Mobil, підтвердить вам, що в Росії вона діяла виключно в своїх інтересах".

Як розповів Кисельов, має місце дві моделі поведінки великих західних інвесторів, які працюють в нафтовому секторі російської економіки. Одні діють за принципом "чего изволите" - до таких журналіст відніс компанію Royal Dutch Shell. Другі, навпаки, "підтримуючи дружні відносини, діяли виключно так, як вважали за потрібне в інтересах своїх акціонерів". "Зразком такої поведінки завжди була компанія Exxon Mobil", - заявив журналіст.

Таким чином, "пан Тіллерсон, швидше за все, буде діяти і вести себе в інтересах американської дипломатії", - спрогнозував він.

Водночас Кисельов нагадав про те, що Тіллерсон - не президент США. Він також закликав "не зводити ні Тіллерсона, ні Трампа в абсолют", оскільки президент США - "не цар і не імператор", а "зовнішня політика США, в кінцевому рахунку, як правило, є сумою різноспрямованих векторів інтересів американських еліт".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...