Дружина соратника Юлії Тимошенко отримала у Франції політичний притулок

Це єдиний випадок, коли країна Євросоюзу визнала, що політпритулок потрібно надати втікачеві не від влади, а від опозиції.

Наталя Окунська з дочкою. Фото: Комсомольская правда.

Наталя Окунська, колишня дружина депутата "Батьківщини", а з недавніх пір і члена комітету ПАРЄ з прав людини Сергія Власенка, отримала політичний притулок у Франції разом з чотирма дітьми. Це єдиний випадок, коли країна Євросоюзу визнала, що політпритулок потрібно втікачеві не від влади, а від опозиції, йдеться в інтерв'ю Окунської, опублікованому "Комсомольской правдой" в Україні. Новину передають Патріоти України.

"Головною причиною такого вибору стало те, що правосуддя Франції не залежить від політики. Це країна, де ретельно і неупереджено вивчають справу. Отримавши всі документи по побоям і знущанням, які мені довелося пережити, вони у всьому зуміли розібратися. У підсумку я отримала політичний притулок. Фактично це притулок від Сергія Власенка і партії Тимошенко. у мене в рішенні суду так і написано, що я стала жертвою переслідування політичної сили. Політичної партії "Батьківщина", - заявила Окунська.

За її словами, французька влада дуже серйозно ставиться до вивчення питань біженців. Її досьє в рамках розгляду справи перевищила 500 сторінок. "Там йдеться про репресії проти мене, використанні політичного ресурсу. Напевно, французи були вражені такою жорстокістю, цинізмом, з яким політик, знищує свою колишню сім'ю ... Фактично вся "Батьківщина" займалася моїм цькуванням протягом декількох років. І безумовно, французи були вражені такою жорстокістю, цинізмом, з яким політик, який напевно планує брати участь в президентських перегонах разом з пані Тимошенко, знищує свою колишню сім'ю. Так, я не політик, але стала жертвою переслідування цілої політсили", - заявила Окунська.

Наталія Окунська та Сергій Власенко розлучилися близько восьми років тому. З тих пір колишнє подружжя з'ясовували стосунки в судах. Окунська звинувачувала екс-чоловіка в побитті і переслідуванні, через що змушена була покинути Україну і разом з чотирма своїми дітьми отримати політичний притулок у Франції. До цього Власенко добився через суд скасування рішення про визнання за ним батьківських прав та опіки над іншими трьома дітьми Окунської, щоб не платити аліменти.

Відносно спільної дочки Окунської і Власенко Поліни в даний час діє судове рішення в українській юрисдикції про її спільне проживання з батьком і рішення французького суду про проживання її з матір'ю і зобов'язанні Власенко сплатити аліменти на дитину за 8 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...