"Думала, що в ліс везуть вбивати, було дуже страшно": Виселена пропагандистка Кремля поскаржилася на СБУ

Марія Князєва заявила, що її доставили до кордону з Росією, а по дорозі нібито підбирали "чоловіків спортивної статури" для її транспортування.
Марія Князєва. Фото: РИА Новости.

Російська журналістка Марія Князєва, яку СБУ вигнала з України, розповіла ЗМІ РФ свою версію події. Про це повідомляють "РІА Новини", передають Патріоти України.

"Взяли мене прямо на вулиці, взяли за руки, забрали паспорт, забрали телефон, посадили в машину. Привезли в незрозуміле приміщення, де немає ані прапора, ані герба - якихось офіційних ознак того, що це СБУ. Це не Володимирська була вулиця, де знаходиться у Києві СБУ. Там мене допитували, допитували довго, знімали на камеру. Звинуватили мене в тому, що я загрожую національній безпеці України", - сказала Князєва.

Водночас вона уточнила, що ніяких каліцтв їй не завдали. За словами журналістки, допит тривав п'ять годин. "Мене після п'ятигодинного допиту відразу повезли на кордон з Росією, а я не знала, куди мене везуть. На той момент мені було дуже страшно, я почала ридати, брикатися, битися, кричати, вони піднімали скло в машині. Двоє людей мене тримали за руки... я думала, що мене хоча б посадять на потяг, хоча б дадуть якийсь квиток, дадуть зібрати речі, ні, у мене просто забрали паспорт, телефон, я не могла нікому телефонувати", - додала вона.

Князєва також заявила, що її доставили до кордону з Росією, а по дорозі нібито підбирали "чоловіків спортивної статури, щоб вони - чотири людини, міцних хлопця - везли мене". "Коли ми повернули з основної дороги в сторону, я запитала, куди мене везуть. Я думала, що в ліс везуть вбивати, виявилося, що один з них просто заїхав поїсти до родичів. Це було просто страшно", - сказала дівчина.

"Потім на кордоні зачитали мені про загрозу національній безпеці, сказали: "Слава Україні!", я сказала: "Слава Росії!". Пізніше вони сказали: "Дівчино, ви нас вибачте, ми любимо Санкт-Петербург, ми хочемо на білі ночі подивитися, але нас не пускають", - так мені сказали в неофіційній бесіді", - додала російська журналістка.

Далі, за словами Князєвої, співробітники СБУ зняли на відео, як вона переходить кордон з Росією. Наразі росіянка перебуває у відпустці, однак заявила, що керівництво задоволене її роботою. "Ми робили все абсолютно об'єктивно, я зі своєї сторони так і заявила, коли мене змушували писати купу розписок, допитували, з ким ми працювали, кому я дзвонила, доносили до моєї відомості, що я не маю на території цієї держави права ні з ким спілкуватися, що ми вороги і так далі знову ж те, що їм в уста вклали", - підсумувала вона.

Зазначимо, в мережі активно обговорюють заяву росіянки:

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...