Дуже оригінально: Філатов підписав рішення про перейменування Дніпропетровська

За збереження імені міста жителі зібрали більше 300 тисяч підписів.

Дніпропетровськ. Фото: ЖЖ.

Дніпропетровськ перейменують на Дніпропетровськ, йдеться в документі рішення на сайті Дніпропетровської міської ради, передають Патріоти України.

За збереження імені міста жителі зібрали більше 300 тисяч підписів. Депутати міськради запропонували схитрувати - змінити етимологію назви, щоб не міняти саме ім'я. Місто хочуть тепер назвати на честь апостола Петра, а не радянського діяча Григорія Петровського.

Мер міста Борис Філатов дозволив перейменувати місто таким чином. Остаточне рішення про перейменування міста має прийняти парламент за поданням Інституту національної пам'яті до 22 лютого.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...