Дві доби терпіла пекельний біль: У вінницькій сім’ї вже друга дитина загинула страшною смертю (відео)

Маленька Віка потрапила в 20-літрову каструлю з окропом, яку матір залишила на підлозі.
Мати не вважає себе винною у смерті дитини. Фото: скріншот з відео.

Двохрічна дитина отримала 70% опіків тіла, але так і не дочекалася фахової допомоги, бо батьки вирішили лікувати її самостійно. Про це йдеться у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Маленька Віка потрапила в 20-літрову каструлю з окропом, яку матір залишила на підлозі. Дитина закричала, її 4-річна сестричка побігла за мамою в іншу кімнату, жінка витягла маленьку доньку з каструлі, але замість того, щоби викликати швидку допомогу, дві доби змащувала обпечену шкіру дитини гусячим жиром.

“Мастила маззю, але бачите, як воно обійшлося. Не було у неї пухирців, воно просто червоненьке стало. До пів другого гралася, пів четвертого охолола”, – твердить мама Олена Радзімовська. Лише після цього вона викликала швидку, медики півгодини намагалися реанімувати дівчинку, але шансів уже не було.

Медики не приховують, що шоковані ситуацією, адже дитина дві доби терпіла пекельний біль. “У дитини шкіра злізла, там ледве не м’ясо було видно. Там 60–70 відсотків пошкодженої шкіри, половини шкіри немає. Яке там гратися – воно лежало, бідне, стогнало, а потім і перестало стонати, вже конало”, – твердить лікар Крижопільської ЦРЛ Олександр Поліщук.

Тепер у ситуації розбиратимуться правоохоронці. Напевне їм відоме, що це вже не перша дитяча смерть у родині – чотири роки тому начебто рушничком сама задушилася 3-місячна дівчинка. “Як мати, так і її співмешканець вживають спиртні напої, палять. Співмешканець був неодноразово судимий”, – констатував правоохоронець Віталій Тур.

Провини жінки в першій смерті не знайшли, справу закрили, а відібраних на час слідства до інтернату дітей повернули. По другому випадку тепер є питання і до самої матері, і до соціальної працівниці, котра мала відвідувати родину саме в день трагедії, але не схотіла через погану погоду та калюжі на шляху.

Мати своєї провини в недбалому ставленні до батьківських обов’язків не вбачає. “Я б не сказала, що я дуже погана мама. Померло двоє дітей – ну, що ж, буває”, – каже вона. Натомість головний спеціаліст служби у справах дітей Валентина Ляшко прогнозує, що тепер чотирьох живих дітей в матері, найімовірніше, заберуть. “Якщо було вчинено відносно однієї дитини така ситуація, тобто це явно свідчить про ухилення від виконання батьківських обов’язків”, – каже вона. Правоохоронці ж додають, що в разі доведення провини жінці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...