Дивні ігри: Нардеп Найєм позичив брату 2000 грн, узявши в заставу розкішну квартиру в столиці (документ)

Зовсім нещодавно Мустафа відхрещувався від квартири на Стрітенській, а заразом і від свого зведеного брата Дмитра Колечка.

Мустафа Найєм може якось пояснити свій вчинок? Фото: ВВС.

Нардеп Мустафа Найем надав своєму зведеному брату Дмитру Колечку позику на 2000 грн під заставу квартири, що оцінюється у 5 млн грн. Про це повідомив блогер Андрій Дзиндзя у своєму блозі, передають Патріоти України.

"Зовсім нещодавно Мустафа відхрещувався від квартири на Стрітенській, а заразом і від свого зведеного брата Дмитра Колечка. Повторний запит на реєстрацію майна Колечка дав дуже цікаві результати. Виявляється, минулого місяця Колечко взяв у Мустафи під заставу цієї самої квартири, оціночна вартість якої становить понад 5 мільйонів, грошову позику з розстрочкою на 19 років. Цікавий розмір позики — аж дві тисячі гривень!", - написав він.

Блогер зазначає, що успішному менеджеру боснійського банку явно не була потрібна позика, та ще й на таку суму. "Вдумайтесь, Головний ризиковий менеджер успішного боснійського банку бере у зведеного брата, з яким, за запевняннями Мустафи, давно ніяких зв’язків не підтримує, позику у 2000 гривень (а по факту отримує цілих 500 грн, адже сама процедура оформлення позики коштує 1500 грн) і закладає на 19 років свою нову недешеву квартиру у фешенебельному районі", - додав Дзиндзя.

На думку блогера, таким чином Найем позбавився від обов'язку вносити квартиру в декларацію. "Тепер, без згоди Мустафи, цю квартиру не можна продати, обміняти тощо. От тільки на цьому хитрому маневрі Мустафа і спалився. Тепер цілком очевидно, що квартира насправді належить йому і тільки зареєстрована на Колечка, аби не вносити її до декларації", - резюмував блогер, також додавши, що наразі нардеп успішно здав в оренду квартиру людині на прізвище Шамшура.

"І до речі, можете привітати Найєма з новими квартирантами. Ось фото його переписки з народною депутаткою, Марією Іоновою, за посередництвом якої Мустафа здає житло декому на прізвище Шамшура", - додав блогера.

Також Дзиндзя зауважив, що на час оформлення позики Колечко перебував за кордоном. "Але це ще не все. Маю відомості, що і під час купівлі квартири, і під час оформлення позики Колечко був закордоном", - додав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...