Гра з "вогнем" народного гніву: У Черкасах активісти взяли в облогу будівлю суду, котрий відпустив звинувачених у резонансному вбивстві

Мова йде про вбивство журналіста, якого викрали з дому та замордували в лісі.

Фото:Insider

У Черкасах Сосновський районний суд призначив заставу ймовірному викрадачеві і ймовірному організатору вбивства журналіста Василя Сергієнка. Про це повідомив друг загиблого Олег Собченко, передають Патріоти України.

Як стало відомо, Вадиму Мельнику, якого підозрюють в організації викрадення і вбивства журналіста, призначили заставу в 2 млн гривень. Віктору Горбенку, якого підозрюють у викраденні, побитті і катуванні - оголосили 800 тисяч гривень застави.

Присутні в залі громадяни, серед яких були ветерани АТО, волонтери та активісти блокували зал суду. У соцмережах повідомляли, що почалася бійка між активістами і поліцією. Активістів поліція силою виводила із залу судового засідання.

Присутні на суді повідомляють, що підозрювані не перебували в частині залу, призначеній для обвинувачених. За інформацією ресурсу, який посилається на одного з активістів, захисник Горбенка і Мельника був захисником у справі харківського сепаратиста "Топаза".

Як повідомлялося раніше, 4 квітня 2014 Василя Сергієнка викрали з будинку в місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області. При викраденні його били і завдали поранення ножем. Мати журналіста бачила, як його вивозять на машині.

На наступний ранок його знайшли замордованим на смерть в лісі неподалік бази «Модус». На тілі Сергієнка було виявлено багато ножових поранень і каліцтв. Яма-могила була вирита заздалегідь за 50 метрів від дороги.

За інформацією слідчого, смерть наступила від аспірації крові в результаті черепно-мозкової травми. При огляді судово-медичним експертом було виявлено 19 колото-різаних ран: 17 безпосередньо на тілі, а також рани були з обох сторін на шиї. Наручники були на руках, ноги зв'язані ізоляційною стрічкою.

Джерело: Insider

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...