Дивно, що блискавкою з неба не вдарило: Патріарх Кирило назвав роль УПЦ МП в Україні миротворчою

Кирило також заявив про початок нового етапу в розвитку відносин між Російською православною церквою і Римсько-католицькою церквою.
Патріарх Кирило. Фото: РИА Новости.

Роль Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) в Україні є миротворчою. Про це заявив сьогодні патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирило на зустрічі в Москві з держсекретарем Ватикану кардиналом П'єтро Пароліном, повідомляє "РИА Новости". Новину передають Патріоти України.

За його словами, церква не може відігравати "жодної іншої ролі", окрім миротворчої. Кирило назвав миротворчу функцію "принциповою позицією" РПЦ, до складу якої входить УПЦ МП.

У контексті подій в Україні глава РПЦ назвав позицію своєї церкви близькою до позиції Ватикану. Кирило також заявив про початок нового етапу в розвитку відносин між Російською православною церквою і Римсько-католицькою церквою.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...