Диво-техніка: Футуристичні транспортні засоби, про які мало хто знає

Про ці транспортні "винаходи" ми і не здогадувались. Може, польоту уяви заважають загальноприйняті стандарти?

Транспорт майбутнього. Фото: facepla.netЗ тих самих пір, коли люди вперше усвідомили, що ходьбі бракує швидкості, ми знаходимося в постійному пошуку нових, інноваційних способів пересування. Автомобіль? Недостатньо. Спробуємо автономний гоночний електромобіль. Проста підводний човен добре, але як щодо тієї, яка зможе доставити людей на саме дно Маріанської западини? Люди просто не можуть втриматися від таких винаходів, добірку абсолютно незвичайних засобів пересування підготували Патріоти України за допомогою сайту Нескучные новости.

1. Безпілотні електромобілі на Roborace

Ці автомобілі, спроектовані Деніелом Саймоном, є реальним втіленням наукової фантастики. Вони беруть участь в Roborace, серії, що належить до Формули Е. Світове турне з 10 гонок почнеться восени 2016. Всі машини повністю безпілотні, працюють на електроенергії і можуть досягати швидкості понад 305 км / ч. Ці машини - майбутнє автогонок, і в порівнянні з ними безпілотні автомобілі Goggle виглядають дитячою іграшкою.

2. Батискаф «Трієст»

У 1960 році «Трієст» з двома пасажирами став першим керованим судном, які досягли дна Безодні Челленджера - ділянки Маріанської западини і найглибшої точки у всіх океанах світу. «Трієст» був схожий на дирижабль, не рахуючи поплавка, наповненого бензином. Батискаф опустився на дно за допомогою залізного баласту, який скидали перед підйомом судна. Складно уявити щось страшніше спуску на дно Маріанської западини, і те, що судно змогло опуститися на таку глибину - просто неймовірно.

3. Мускулоліт вертолітного типу Атлас

Мускулолет вертолітного типу може здаватися не таким вже футуристичним винаходом, але для його створення було потрібно величезна частка інженерного мистецтва. Не кажучи вже про те, що майбутнє за безвідходним транспортом. Мускулолет Атлас створила компанія AeroVelo, яка отримала за нього приз Сікорського в $ 250 000.

4. Rinspeed sQuba

Якщо вам здається, що sQuba немов вийшла з фільму про Джеймса Бонда, то ви маєте рацію. Дизайн автомобіля-субмарини швейцарської компанії Rinspeed був натхненний фільмом «Шпигун, який мене любив». sQuba абсолютно безвідходний. З міркувань безпеки, це кабріолет, але не варто хвилюватися - салону не зашкодить ні морська, ні прісна вода.

5. Дінасфера

У 1930 році цей винахід запатентував Дж. А. Первз. Дінасфера була одноколісним засобом пересування, яке так і зупинилося на стадії експериментів. Моделі було дві - бензинова і електроприводна, і обидві чудово працювали, поки Дінасфера продовжувала рухатися по прямій. Прототип не закріпилася, тому що винахід не гальмувало, і їм не можна було керувати. Упущення для транспортного засобу.

Погляньте на дінасферу в дії:

6. Сучасна інтерпретація реактивного ранця

Ів Россі, винахідник і колишній бойовий пілот з Швейцарії, створив цю сучасну версію класичного реактивного ранця. Це свого роду реактивний костюм з крилами, здатний розвивати швидкість до 300 км / год. Россі заробив прізвисько «Jetman» після того, як випробував ранець в тестових польотах, які широко висвітлили в ЗМІ.

7. Швидкісний велосипед Eta

Це справжнісінький велосипед майбутнього. Велосипед Eta не просто швидкісний, а найшвидший в світі - в 2015 він досяг швидкості 140 км / год. Його, як і мускулолет Атлас, створила команда AeroVelo.

8. "Еволюція" - водний, повітряний і наземний транспорт

По суті, створена російським розробником Олександром Бегак "Еволюція" - це транспортний засіб на всі випадки життя, призначене як для цивільних, так і для військових. «Еволюція» може літати на висоті 4 кілометрів, може проїхати 400 метрів без дозаправки, обладнане спеціальним плавучим пристроєм, і його практично неможливо засікти радаром.

9. UH-19XRW Hoverwing

UH-19XRW - це найближче до літаючій машині (точніше, судну), що у нас є. Все що вам потрібно, це обзавестися ліцензією, і, так, ви можете придбати Hoverwing. Судно ширяє над водою на відстані одного-двох метрів, і може пересуватися зі швидкістю до 120 км / год. Але вона влетить вам у копієчку - модель з 130 к.с. обійдеться вам як мінімум в $ 179 000.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...