Дивовижна Україна: У Карпатських лісах ростуть аномальні "танцюючі" дерева (фотофакти)

Танцюючий ліс з нахиленими чи вигнутими стовбурами - це унікальна знахідка для лісівників, причому багато хто вважає, що такі викривлені дерева виростають в місцях з сильним енергетичним полем.

Фото:http://goloskarpat.info/

Танцюючий ліс з нахиленими чи вигнутими стовбурами - це унікальна знахідка для лісівників. Про це розповідає головний спеціаліст відділу охорони і захисту та внутрішнього аудиту ЗОУЛМГ Мирон Рейпаші, передають Патріоти України з посиланням на Голос Карпат.

Ліс є не тільки джерелом кисню, а й естетичною насолодою. Немає нічого спокійнішого, ніж можливість насолоджуватися видом прекрасного лісу, який зберігає свою історію і свої таємниці. Однак ліс буває різний.

У закарпатських лісах ростуть унікальні дерева - викривлені або як ще їх ще називають «танцюючі». Їх не багато, але поодинокі зустрічаються. Для лісівників такий аномальний ліс - знахідка. Кривизна може бути успадкована, що нерідко буває у ялини, модрини, сосни і бука.

Також вона викликається зовнішніми причинами: вітром, одностороннім тиском снігу, вигином саджанця при посадці, зростанням дерева на похилій ділянці поверхні або при поганому догляді за лісом, що росте на косогорі, - зазначив Мирон Іванович.

Що цікаво, багато хто вважає, що такі викривлені дерева виростають в місцях з сильним енергетичним полем. Біоенергетики стверджують, що це місця сили з геопатогенними особливостями, повідомила Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...