Ефект доміно: Акціонери ЮКОСа досягли чергової перемоги над Кремлем - арештували чергові активи РФ

Організація, що представляє інтереси мажоритарних акціонерів ЮКОСа зуміла заарештувати або заморозити російські активи у трьох компаніях з держвласністю РФ.

Ілюстрація:znaj.uaКолишні акціонери ЮКОСа, що намагаються стягнути з Росії $ 50 млрд компенсації за рішенням гаазького арбітражу, зуміли доставити РФ нові неприємності у Франції. Про це пише російське агентство РБК, інформують Патріоти України.

Услід за арештами дипломатичних будівель в Парижі їм вдалося домогтися арешту платежів провайдера пускових послуг Arianespace і супутникового оператора Eutelsat на адресу їхніх російських контрагентів. Крім того, акціонери ЮКОСу претендують на арешт «власності» РФ у Air France.

Про те, що Arianespace, Eutelsat і Air France виявилися залучені в розгляди колишніх акціонерів ЮКОСу з Російською Федерацією у Франції, видання дізналося з недавнього рішення Паризького апеляційного суду.

Минулої п'ятниці, 17 грудня, він відмовив Росії в призупиненні виконання гаазьких арбітражних рішень, дозволивши тим самим гібралтарській GML (представляє колишніх мажоритарних акціонерів ЮКОСу) продовжувати арешти російського держмайна.

У тексті рішення йдеться, що Росія вважає незаконними "арешти [її активів], здійснені відносно Arianespace і Eutelsat, а також недобросовісні дії, спрямовані на захоплення російської власності у Air France". Які саме активи цих компаній потрапили під арешт, в документі не уточнюється.

З тексту судового рішення дійсно випливає, що GML зуміла заарештувати або заморозити російські активи у цих трьох компаній, підтверджує Жюльєн Хурі, фахівець з міжнародного арбітражу, партнер французької юрфірми Betto Seraglini.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...