Економічний план краще, ніж наступ: Експерт назвав ефективний спосіб звільнення Донбасу

На думку Олега Жданова, єдина небезпека, пов'язана з реалізацією цього сценарію, полягає в тому, що, оформивши договірні відносини з "республіками", український уряд де-факто визнає їх легітимними.

Олег Жданов. Фото: newsradio.com.ua.

Секретна стратегія деокупації українських територій, яку анонсували в міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб, не може спиратися на суто військовий шлях. Найімовірніше, мова йде про "фінансово-економічний шлях". Таку думку в коментарі Обозревателю висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Військовий шлях - однозначно ні, для президента це неприйнятний варіант. Він робить все, щоб військовим шляхом Донбас не звільнявся, інакше його мирний план не відбудеться", - переконаний експерт.

Жданов припустив: "Швидше за все, мова йде про фінансово-економічний шлях". У цьому контексті він нагадав: "Ми повністю забезпечуємо ці території, починаючи від надання комунальних послуг і закінчуючи продовольчою програмою. Вони нам не платять ні за поставлену воду, ні за світло, ні за що".

Таким чином, ефективним способом вирішення проблеми може бути "ізоляція цих територій і постановка на жорсткий "лічильник" щодо виплат", - упевнений експерт. "Важелів впливу на них з боку українського уряду - тисячі. Якщо уряд жорстко поставить на контроль ці питання, то Російська Федераци не збирається їх утримувати", - запевнив він.

На думку Жданова, єдина небезпека, пов'язана з реалізацією цього сценарію, полягає в тому, що, оформивши договірні відносини з "республіками", український уряд де-факто визнає їх легітимними. Це, в свою чергу, призведе до відновлення риторики в парламенті з питання змін до Конституції, "особливого статусу", місцевих виборів та амністії. "Тим більше що на цей політичний сезон готується переформатування коаліції. Цілком можливо, що у них буде 246 голосів", - зауважив експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...