Екс-президент Польщі підтримав український закон "Про освіту"

Поляки в Україні повинні розуміти, що для їхніх дітей було б краще, якби вони добре знали українську мову і здавали іспити українською мовою.

Екс-президент Польщі Броніслав Коморовський, коментуючи український закон "Про освіту", зазначив, що Україна потребує зміцнення національної ідентичності, при цьому повинна враховувати нацменшини. Відповідну заяву було зроблено під час неформальної вечері з групою українських журналістів у Варшаві, передають Патріоти України із посиланням на Сегодня.

"З одного боку, ви маєте потребу в зміцненні вашої національної ідентичності, але, з іншого, ви повинні надати молодим людям - представникам нацменшин можливість працювати там, де вони живуть", - сказав він.

"Якщо ви запитаєте українців, литовців, білорусів, німців, які проживають у Польщі, то ви побачите, що більшість із них вважають, що молодий німець у Польщі або українець повинні складати іспити польською мовою, оскільки їм треба поступити до ВНЗ і будувати кар'єру", - додав Коморовський.

Колишній польський лідер зазначив, що те ж саме стосується і поляків в Україні. "Поляки в Україні повинні зростати і розуміти, що для їхніх дітей було б краще, якби вони добре знали українську мову і здавали іспити українською мовою. Але коли держава в Україні змушує їх робити це, то вони мають право на питання: як їх мотивує держава, коли говорить їм навчатися українською? І вони мають право отримати відповідь", - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...