Фанати війни та "заробітчани": Екс-полонений розповів, хто воює на Донбасі

За словами полковника Без'язикова, терористи діляться на декілька категорій.

Бойовики "ДНР". Фото: novyny.online.ua.

Терористи на Донбасі все частіше поповнюють свої ряди за рахунок місцевих жителів, які не можуть знайти собі іншу роботу на окупованих територіях. Про це в інтерв'ю журналу Країна розповів полковник Збройних сил України Іван Без'язиков, що побував у полоні у терористів "ДНР", передають Патріоти України.

За словами Без'язикова, терористи діляться на декілька категорій. "Там були добровольці з Росії, фанати, які без війни не можуть жити. Воювали в Чечні, у Молдові. Коли конфлікт затих, вони говорили: "Все, нам тут нецікаво. У Сирію збираємося. Друга категорія - ті, у кого в Росії проблеми з законом. Приїхали починати нове життя. Третій тип - бойовики зі Слов'янська і Маріуполя. Відступили зі своїх міст - і тепер бояться, що їх посадять", - повідомив полковник.

Крім того, за словами Без'язикова, є люди, які заробляють на війні. "Роботи в Донецьку немає, грошей - теж. А сім'ю годувати треба. Платять бійцям 16 тисяч рублів, це 7-8 тисяч гривень. Таких стає все більше. А фанатиків - навпаки", - заявив він.

"Створили два армійські корпуси, які фінансує Росія. Служать із задоволенням, тому що гарне забезпечення. Бойовики, які крутилися біля мене, мріяли потрапити туди. Але там - дисципліна. Тому багато хто вважає, що краще залишитися в банді", - додав військовий.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...