Фюрер-невдаха: Путіна не можна вважати блискучим політичним гравцем, - Карл Більдт

Президент РФ був змушений засвоїти урок, який повинен бути ясний з історії: вторгатися в інші країни – не найкращий спосіб заводити друзів.

Карл Більдт. Фото: Рейтерс.

Президента Росії Володимира Путіна не можна вважати блискучим політичним гравцем світового масштабу. Про це повідомив колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт, передають Патріоти України із посиланням на The Washington Post.

Він пояснив, що Кремль в особі Путіна активно втручався у президентські вибори 2004 року в Україні, "просуваючи" Віктора Януковича, а пізніше примушував Україну вступити в Митний союз, перешкоджаючи її бажанням укласти угоду про вільну торгівлю з ЄС. Далі він продовжив розповіддю про Євромайдан, коли Янукович, переконаний Путіним, застосував зброю проти демонстрантів, в результаті більше 100 людей загинули.

"Янукович покинув свою країну на початку 2014 року, Путін відповів анексією Криму, а також спробою вирізати з південних областей України так звану "новоросію". Кремль вважав, що це буде неважко. Потужна телевізійна пропаганда, "маленькі зелені чоловічки", навіювання своїм "гарячим головам" націоналістичних ідей, поставки важких озброєнь, грошові вливання – здавалося, цей шматок пирога того вартий! Але все це провалилося", – пише Більдт.

"Що стосується Путіна, він був змушений засвоїти урок, який повинен бути ясний з історії: вторгатися в інші країни – не найкращий спосіб заводити друзів. Україна, яка завжди була дещо розділена, тепер об'єдналася в своєму спротиві Росії. Нове покоління українців зростає, сприймаючи Росію як ворога, а не як друга", – констатує Більдт.

"Путіну, звичайно, хотілося б, щоб його запам'ятали в історії як лідера, який забрав Крим. Подивимося ще – питання Криму відкрите, – зауважує екс-прем'єр Швеції. – Однак Путін втратив все інше. Війська НАТО розміщуються в трьох країнах Балтії та Польщі. Європа збільшує оборонні витрати. Грузія щойно отримала безвіз з ЄС. Навіть Білорусь починає ставати неспокійною".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...